Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van bijwoorden van tijd en plaats. Als je dit onder de knie hebt dan valt het bij schrijven en spreken veel minder op dat je uit Nederland komt en ben je veel beter te begrijpen door anderen. De tijdsaanduider en plaatsaanduider staan in het Engels namelijk op andere plekken in de zin dan in het Nederlands.

Het zijn de bijwoorden van tijd en plaats (adverbs of time and place) die laten zien wanneer en waar iets zich afspeelt. In het Nederlands staat een tijdsaanduider vaak vooraan of halverwege de zin (Gisteren zijn we naar de film geweest. / We zijn gisteren naar de film geweest.). In het Engels staat een adverb of time meestal achteraan (We went to the movies yesterday.). Alleen als je het moment wilt benadrukken staat deze vooraan. Heb je naast een tijdsaanduider (adverb of time) ook een plaatsaanduider (adverb of place) in de zin staan, dan geldt P.V.T. Oftewel, Plaats Voor Tijd. Bijvoorbeeld: We visited granny in hospital (=plaats) a few days ago (=tijdsaanduider). Erg belangrijk bij deze grammatica zijn de bijwoorden van frequentie.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

VOLG DEZE CURSUS

Cursusoverzicht

Uitleg
Slides GRATIS 00:10:00
Oefenen
Level ★☆☆ 00:03:00
Level ★★☆ 00:04:00
Level ★★★ 00:05:00
Toetsing
exam 00:05:00

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS
  • abonnement
  • Cursus Badge
  • Cursus Certificaat
2083 STUDENTS ENROLLED

Contact

mail: info@meestergijs.nl

KvK 58375112

BTW NL 150789270B01

0(zes)-190654(drie)0

 

ROADMAP

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Onderwijsadviseur

Gijs Palsrok is naast docent ook actief als onderwijsadviseur voor workshop, lezingen, presentaties en debatten.

Klik hier voor mijn portfolio.

top

© 2019 Meester Gijs / Foto's van: Unsplash en Getrefe.