Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van de gerund en het hele werkwoord met to (to + infinitief). Heb je dit onder de knie dan kun je ook werkwoorden gebruiken als onderwerp van de zin. Denk aan: “Playing videogames is my favourite hobby.”

Een werkwoord (verb) kan soms worden gebruikt als zelfstandig naamwoord (noun). Wanneer een werkwoord deze rol aanneemt spreek je van een Gerund (werkwoord + ing). Het lijkt op de Continuous tense maar is het niet. Kijk maar naar am playing football right now. I love playing football in summer. De gerund hoort niet bij het gezegde, het is een zelfstandig naamwoord. Je gebruikt als onderwerp van de zin, als lijdend voorwerp of als meewerkend voorwerp. Wanneer je de gerund of de to + hele werkwoord constructie gebruikt is afhankelijk van een reeks werkwoorden (stampwerk!), voorzetsels en een aantal uitdrukkingen. Soms kan allebei maar ook dan is er een verschil. Voor deze laatste nuance moet je de video van de to+infinitive kijken.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

VOLG DEZE CURSUS

Cursusoverzicht

Uitleg
Video GRATIS 00:10:00
Slides GRATIS 00:10:00
Oefenen
Level ★☆☆ 00:03:00
Level ★★☆ 00:04:00
Level ★★★ 00:05:00
Toetsing
exam 00:05:00

Course Reviews

4

4
1 ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars1
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0
 1. 4

  gebruik misschien voortaan een microfoon bij het opnemen van uw video’s

  Reactie Meester Gijs: Terechte opmerking. Wat vind je dan van mijn nieuwe video’s? Twee voorbeelden vind je bij de cursussen aanwijzende voornaamwoorden een aangeplakte vragen. Ben benieuwd…

VOLG DEZE CURSUS
 • abonnement
 • Cursus Badge
 • Cursus Certificaat
2083 STUDENTS ENROLLED

Contact

mail: info@meestergijs.nl

KvK 58375112

BTW NL 150789270B01

0(zes)-190654(drie)0

 

ROADMAP

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Onderwijsadviseur

Gijs Palsrok is naast docent ook actief als onderwijsadviseur voor workshop, lezingen, presentaties en debatten.

Klik hier voor mijn portfolio.

top

© 2019 Meester Gijs / Foto's van: Unsplash en Getrefe.