Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van goed gestructureerde zinnen. Een student die een goede zin kan bouwen (woorden in de juiste volgorde weet te zetten) kan de boodschap duidelijk overbrengen. Uitspraak, accent en woordenschat zijn bij een beperkte kennis veel minder een stoorzender voor de ontvanger van je tekst/spraak dan een zin die qua structuur verkeerd is. Woordvolgorde is dus erg belangrijk.

Voor het overbrengen van je boodschap op papier is de volgorde van de woorden in je zinnen enorm belangrijk (word order). Er bestaan grote verschillen tussen het Nederlands en het Engels. Belangrijk zijn de woorden die iets zeggen over de frequentie waarmee iets gebeurt (adverbs of frequency: always, never, etc), maar ook tijd- en plaatsaanduiders (adverbials of time and place). In het Nederlands kunnen ze vooraan, in het midden of achteraan in de zin. In het Engels zet je ze achteraan en om te benadrukken kan je tijdsaanduider vooraan. Heb je zowel een plaats als tijdstip achteraan in je zin dan komt je eerst de plaats, dan de tijd (Plaats Voor Tijd). I saw her at the supermarket last night.

Start de cursus door op de groene START knop te drukken. Bestudeer daar de uitleg, maak de oefeningen en sluit de cursus af met een exam. Veel succes!

VOLG DEZE CURSUS

Cursusoverzicht

Uitleg
Slides GRATIS 00:10:00
Oefenen
Level ★☆☆ 00:03:00
Level ★★☆ 00:04:00
Level ★★★ 00:04:00
Toetsing
exam 00:05:00

Course Reviews

N.A

ratings
  • 5 stars0
  • 4 stars0
  • 3 stars0
  • 2 stars0
  • 1 stars0

No Reviews found for this course.

VOLG DEZE CURSUS
  • abonnement
  • Cursus Badge
  • Cursus Certificaat
2083 STUDENTS ENROLLED

Contact

mail: info@meestergijs.nl

KvK 58375112

BTW NL 150789270B01

0(zes)-190654(drie)0

 

ROADMAP

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Onderwijsadviseur

Gijs Palsrok is naast docent ook actief als onderwijsadviseur voor workshop, lezingen, presentaties en debatten.

Klik hier voor mijn portfolio.

top

© 2019 Meester Gijs / Foto's van: Unsplash en Getrefe.